Uvádění alergenů v podmínkách stravovacích zařízení - Malátová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2019)
Nová potravinářská legislativa EU ustanovila povinnost uvádět alergeny u hotových pokrmů, a vymezila konkrétní možnosti realizace. Cílem práce je zjistit způsoby uvádění alergenů v nabídce pokrmů a nápojů u vybraných restaurací. Analyzována bude zároveň spokojenost zákazníků s jednotlivými způsoby podáváním informací o alergenech. V závěru pak bude uvedeno doporučení reflektující požadavky evropské legislativy a názory provozovatelů stravovacích služeb i jejich zákazníků.
Allergen labelling in catering facilities
Keywords: alergenní látka; alergie; intolerance; stravovací zařízení; potravinové alergeny; informační povinnost; allergenic substances; allergy; intolerance; catering facilities; food allergens; information duty