Povinné ručení podle nové legislativy - Fraňková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2015)
V roce 2014 začal být účinný nový občanský zákoník a s ním spojené změny. Jedna ze zásadních změn se objevila v části náhrada škody, která úzce souvisí s vyplácením vyššího pojistného plnění a v konečném důsledku i se zvýšením pojistného z povinného ručení. Bakalářská práce zahrnuje změny v novém občanském zákoníku v porovnání s úpravou předešlou, které jsou spojeny se zvýšením pojistného z povinného ručení. Praktická část obsahuje dopady těchto změn z pohledu dvou dotčených stran a to pojišťoven a společnosti.
Liability Insurance in Accordance with New Legislation
Keywords: Povinné ručení; nový občanský zákoník; pojistné plnění; pojišťovny; Liability insurance; Civil Code; payment insurance settlement; insurance companies.