Využití recyklovatelného odpadu v činnostech mateřské školy - Schafferhans, Vladislava (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá především tříděním odpadu a jeho zpracování v mateřské škole. Teoretická část se věnuje třídění a recyklaci odpadu a jeho začlenění v environmentální výchově v mateřských školách, začlenění v Rámcovém vzdělávacím programu pro předškolní vzdělávání a problematice odpadu. Praktická část obsahuje vyhodnocení dotazníku v oblasti nakládání s odpadovým materiálem, dále jsou zde uvedeny možnosti využití odpadových materiálů při výtvarných činnostech vhodné pro předškolní děti, popis praktických realizací a projekt zaměřený na třídění odpadu.
Use of recyclable waste activities in kindergarten
Keywords: mateřská škola; odpad; třídění; environmentální výchova; kindergarten; waste; assortment; environmental education