Genetická variabilita izolovaných populací tyrfobiontní můry Lithophane lamda (Lepidoptera: Noctuidae) na jihočeských rašeliništích. - Tomášková, Jindřiška (Jihočeská univerzita, 2015)
V této práci byly testovány molekulární markery pro jejich schopnost provést analýzu populační genetiky můry Lithophane lambda na rašeliništích. Mitochondriální markery AT, ND5 a jaderný marker TPI byly úspěšně amplifikovány a sekvenovány. V důsledku toho byly tyto sekvence použity pro genetickou analýzu přírodních populací Lithophane lambda. Všechny markery ukazovaly nízkou variabilitu, což naznačuje možný bottleneck nebo působení selekce.
Genetical variability of tyrphobiont moths´ isolated populations Lithophane lamda (Lepidoptera: Noctuidae).
Keywords: genetická variabilita; mitochondriální markery; jaderné markery; genetical variability; mitochondrial markers; nuclear markers