Bilingvnost v česko-bavorském pohraničí - Funda, František (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem diplomové práce bylo vyhledávání dvojjazyčných osob (česko německých), které žijí v česko-bavorském pohraničí. S nimi byly natočeny rozhovory, které byly následně textově zpracovány. Práce je vypracována na základě sociologických, politologických a historických metod. Využívá zejména metodu oral history pro zaznamenávání životních příběhů obyvatel na česko-bavorském pomezí.
Bilinguality in the Czech-Bavarian border region
Keywords: Bilingvnost; jižní Čechy; Svobodný stát Bavorsko; česko-bavorské pohraničí; smíšené manželství; rozhovory; příběhy; oral history.; Bilingual people; South Bohemia; Free state of Bavaria; Czech-Bavaria border region; mixed marriage; interview; life stories; oral history.