Měřící přístroje a technologie v klinické chemii - Hrůza, Jaromír (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá měřícími přístroji používanými v klinické biochemii. Popisuje princip a fyzikální vlastnosti vybraných přístrojů (analyzátorů). Ukáže konkrétní přístroje a kontrolní měření v Laboratoři klinické chemie v Nemocnici České Budějovice, a.s.. Cílem práce je přiblížit technologie používané při zjišťování biochemických parametrů popisujících vnitřní prostředí lidského těla.
Measurement devices and the technology in clinic chemistry