Motivace dobrovolníků - Pištěková, Radka (Jihočeská univerzita, 2007)
Práce se zabývá motivací dobrovolníků, tedy tím, co vede lidi k tomu, že se věnují dobrovolné činnosti. Stručně nastiňuje vývoj dobrovolnictví od středověku až po současnost. Dále se zbývá charakteristikou dobrovolníka a oblastmi, ve kterých se dobrovolníci uplatňují. Rovněž se věnuje motivaci lidského chování a rozebírá základní zdroje této motivace. Popisuje konkrétní druhy motivace pro dobrovolnou činnost a to jak ty vhodné, tak i nevhodné. V práci je dále zmíněna problematika přípravy dobrovolníka na jeho dobrovolnou činnost.
Motivation of the Volunteers
Keywords: dobrovolník; dobrovolnictví; dobrovolnické organizace; dobrovolnická centra; motivace lidského chování; zdroje motivace; motivy; příprava na dobrovolnou činnost.; volunteer; volunteerism; volunteers organisations; volunteers center; motivation of human behavior; the sources of motivation; motives; preparation for to be a volunteer.