Potraviny s chráněným označením EU - Nováková, Soňa (Jihočeská univerzita, 2013)
Předmětem bakalářské práce je zhodnocení současné situace na trhu a dále na základě analýzy a průzkumu navrhnout, jaké další potraviny by mohly mít chráněné označení. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část je zaměřena na základní pojmy chráněného označení EU. Praktická část analyzuje informovanost spotřebitelů o chráněném označení a dále analyzuje postoje a přínosy pro producenty piv vlastnící produkty s chráněným označením EU.
Foodstuff with protected title EU
Keywords: Chráněné označení původu; Chráněné zeměpisné označení; Zaručená tradiční specialita; Protected designation of origin; Protected geographical indication; Traditional speciality guaranteed