Redukce negativních účinků stresového etylénu u rostlin pomocí bakterií kořenové rhizosféry - Neuberg, Marek (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem této práca bylo ivlivnění hladiny stresového etylénu u chryzantémy endrathema grandiflorum cv. Sunny euro bakterií Enterobacter cloaceae Cal2, protože procesy způsobené zvýšenou hladinou etylénu (senescence a opad) jsou hlavní příčinou ztráty kvality řezaných květin. Snížením hladiny etylénu můžeme získat řezané květiny s prodlouženou životností ve váze.
Reduction of the stress ethylene negative influence in plants using roots rhizosphere bacteria
Keywords: chryzantéma; etylén; rhozobakterie; senescence; chrysanthemum; ethylene; rhizobacterium; senescence