Zjištění četnosti disturbancí na gradientu nadmořské výšky a jejich vlivu na stromovou vegetaci v přirozených lesích NP Seoraksan (Jižní Korea) pomocí letokruhových dat. - Plener, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce představuje grantovou žádost na projekt zabývající se výzkumem četností disturbancí a jejich vlivu na strukturu a složení stromové vegetace ve smíšených doubravách Národního parku Seoraksan (Jižní Korea). Cílem projektu je ověřit a prohloubit stávající znalosti o disturbancích a na základě získaných informací navrhnout vhodný management ochrany.
Detection of frequency along an altitude gradient and its influence on tree vegetation in natural forests of NP Seoraksan (South Korea) based on using tree rings data.
Keywords: letokruhová analýza; dendrochronologie; disturbance; management ochrany; Jižní Korea; Národní park Seoraksan; dynamika ekosystémů; ekologie; dynamika lesa; tree ring analysis; dendrochronology; disturbance; management of conservation; South Korea; The National Park Seoraksan; ecosystems dynamics; ecology; forest dynamics