Canisterapie v Domově pro seniory Chvalkov - Manová, Dana (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá canisterapií prováděnou v Domově pro seniory Chvalkov. Teoretická část vymezuje pojem canisterapie, formy canisterapie a její obecný přínos u seniorů. Dále se zabývá stářím a sociálními změnami, se kterými se musí senioři potýkat. Praktická část se věnuje popisu Domova pro seniory Chvalkov. Cílem praktické části je zjistit, zda canisterapie prováděná u vybraných uživatelů tohoto zařízení, je přínosná. Výsledky jsou zpracovány formou kazuistik u vybraných klientů. S pracovníky v přímé péči byly provedeny polořízené rozhovory.
Canistherapy in the Home for seniors in Chvalkov
Keywords: Stáří; domov pro seniory; Domov pro seniory Chvalkov; canisterapie; pes; individuální plánování; Old age; home for seniors; Home for Seniors in Chvalkov; canistherapy; dog; individual planning