Migrace obyvatelstva v regionu ORP Prachatice - Švarcová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá migrací obyvatelstva ve správním obvodu obce s rozšířenou působností Prachatice. Podává geografickou charakteristiku území a hodnotí vývoj obyvatelstva od roku 1869 v celém regionu. Jejím hlavním cílem je analýza migrace v průběhu let 1992 až 2009. Zabývá se tedy bilancí migrace s ohledem na vybrané ukazatele a řeší strukturní charakteristiky migrantů, která zaznamenává jejich pohlaví, věk, rodinný stav, původní a cílové bydliště, ale do roku 2004 i dosažené vzdělání, nebo důvod stěhování. Pro podání rychlé a názorné informace o studovaném jevu bylo v rámci této práce vytvořeno i několik tabulek, grafů a map, jejichž kompletní seznam je uveden na stranách 71 až 73 kapitoly 7.
Migration of population in the region ORP Prachatice
Keywords: SO ORP Prachatice; časoprostorová analýza migrace; bilance migrace; strukturní charakteristiky migrantů; migrační toky; the administrative district ORP Prachatice; analysis of migration; reset of migration; structure characteristic of migrants; migrace stream