Tvorba a aplikace systému finančně ekonomického hodnocení vhodného k analýze výrobního podniku - Švarcová, Petra (Jihočeská univerzita, 2007)
Návrh systému finančně ekonomického hodnocení vychází z klasické analýzy a zahrnuje trendovou a procentní analýzu rozvahy a výkazu zisku a ztráty a je zpracován na základě poznatků o společnosti a vystihuje v hlavních rysech hospodaření lesních společností. Dále bylo použito analýzy poměrových ukazatelů, které byly upraveny.
The creation and the application of the system of the financially economic appraisal suitable for the analysis of the production enterprise
Keywords: systém finančně ekonomického hodnocení podniků; trendová amalýza; procentní analýza; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; analýza poměrových ukazatelů: System of financial and economical evaluation of companies; The trend analysis; The proportional analysis; The balance; Profit and lost; The analysis of proportional indicators