Rozšíření neofytu netýkavky žláznaté (Impatiens glandulifera) v Novohradských horách - Krobová, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této práce je najít a zmapovat lokality výskytu netýkavky žláznaté na území Novohradských hor. Postupovala jsem tak, že jsem procházela Novohradské hory, zaznamenávala rozšíření populací cíleného druhu a další dominantní druhy na nalezené lokalitě. Výsledkem je 27 popsaných a zmapovaných stanovišť, která se nacházejí na osmi lokalitách. U každého stanoviště je zaznamenána jeho rozloha, výška porostu, počet jedinců a plodů a počet semen, které je populace na stanovišti schopna vyprodukovat. Výsledkem jsou aktuální data k roku 2014 o výskytu netýkavky žláznaté v Novohradských horách, předpoklady jejího rozšíření a zdatnost populací v konkrétním biotopu.
Distribution of neophyte Impatiens glandulifera in Novohradské hory
Keywords: Invazní rostliny; invaze; Novohradské hory; Impatiens glandulifera; invasion plants; invasion; Novohradské hory; Impatiens glandulifera