Stres a mobbing v MSP - Plzáková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2022)
Cílem diplomové práce je zhodnocení stresu a mobbingu v malých a středních podnicích a vytvoření návrhů možných budoucích změn týkajících se zlepšení a eliminace stresu a mobbingu v MSP. Pro zjištění současného stavu stresu a mobbingu v MSP bylo využito dotazníkového šetření. Dotazník, který vyplnili pracovníci vybraných MSP, byl zaměřen na kvantitativní výzkum a obsahoval uzavřené, polootevřené i otevřené otázky v elektronické podobě. Výzkum se zaměřoval na stresové faktory, příznaky stresu, antistresové techniky, ale také na mobbing či bossing na pracovišti. Závěr práce popisuje návrhy a řešení stresu a mobbingu v MSP, které mohou podniky využít pro zlepšení současného stavu.
Stress and mobbing in SMEs
Keywords: stres; mobbing; management; MSP; změny; stress; mobbing; management; SMEs; changes