SOCIÁLNÍ PRACOVNÍK A JEHO POHLED NA KVALITU V DOMOVECH PRO SENIORY - Vališová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se zabývá osobností sociálního pracovníka a jeho pohledem na kvalitu v domově pro seniory, ve kterém pracuje. V první části se obecně zabývám kvalitou, dále jaké pro-blémy přineslo domovům pro seniory zavádění kvality, také z jakých pohledů se dá kvalita hodnotit, a končím hodnocením kvality právě z pohledu sociálních pracovníků. Druhou část věnuji šetření, které jsem osobně provedla pomocí rozhovoru se sociál-ními pracovníky, kteří pracují v domovech pro seniory, a výsledky poté porovnávám s teorií.
SOCIAL WORKER AND HIS VIEW OF QUALITY IN HOMES FOR THE ELDERLY
Keywords: kvalita; kvalita ve službách; kvalita života; domov pro seniory; standardy kvality sociálních služeb; spokojenost klientů; sociální pracovník; quality; quality of services; quality of life; retirement homes; social services quality standards; client satisfaction; social worker; personality traits of a social worker