Analýza vlivů působících na reprodukční užitkovost prasnic - Jandová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této diplomové práce je vyhodnocení plodnosti a reprodukčních ukazatelů prasnic v chovu zemědělského družstva Lukavec. Stádo prasnic bylo rozděleno do třech skupin podle věkové struktury na prasnice v rizikových vrzích (1. a 2. vrhy), prasnice v produkčních vrzích (3. ? 5. vrhy) a prasnice na 6. a více vrzích. Na reprodukci prasnic se podílí řada vlivů, endogenních a exogenních.
Analysis of the influences acting on the reproductive performance of sows
Keywords: prasnice; reprodukce; počet selat; odstav; mezidobí; gravidita; sow; reproduction; the number of piglets; weaning; farrowing interval; pregnancy