Mzdové účetnictví v konkrétní firmě - Pešková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem bakalářské práce je popsat dopady legislativních změn na mzdové účetnictví a jejich aplikace na příkladu účetní jednotky. Vybrány byly nejvýznamnější změny působící na sledovaný podnik v oblasti mezd, které se uskutečnily během let 2011 až 2014. Ve sledovaném období, totiž nastaly změny např. v oblasti náhrad mezd za dočasnou pracovní neschopnost, v oblasti slev na dani a nároku na daňové zvýhodnění. Pro rok 2014 se pak posunula hranice pro srážkovou daň.
Payroll accounting in the particular company
Keywords: pracovněprávní vztahy; mzdové účetnictví; hrubá mzda; daň z příjmů; sociální pojištění; zdravotní pojištění; legislativní změny; labour-law relations; payroll accounting; gross wage; income tax; social insurance; health insurance; legislative changes