Francouzská a česká terminologie v evropských legislativních textech zaměřených na oblast: "Výchova a vzdělávání" - Povolná, Martina (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá francouzskou a českou terminologií v evropských legislativních textech zaměřených na oblast ‚qVýchova a vzdělávání''. Práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První, teoretická část popisuje a hodnotí terminologické databáze Evropské unie. Druhá, výzkumná část je zaměřená na proces výběru legislativních textů, klíčových slov a kolokací a podrobně se zabývá překladem vybraných kolokací spojených s tématem výchovy a vzdělávání. Závěrečným výstupem je francouzsko-český slovníček zkoumaných termínů a jejich kolokací.
French and Czech Terminology in European Legislative Texts Focused on the Field: "Education and Training"