Volný čas dětí s tělesným postižením se zaměřením na sportovní využití volného času tělesně postižených - Zavacká, Natália (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá tématem volného času dětí s tělesným postižením. Je zaměřena na sportovní aktivity jako na jednu z možností, jak tyto děti mohou trávit svůj volný čas. Cílem této práce je uvést čtenáře do problematiky volného času dětí s tělesným postižením, zmapovat a teoreticky popsat možnosti vybraných volnočasových sportovních aktivit vhodných pro děti, které jsou vzhledem ke svému postižení pohybově omezeny, a v širších souvislostech promyslet význam těchto aktivit pro jejich život. Jedná se o teoretickou práci, která definuje a propojuje základní pojmy týkající se volného času, pedagogiky volného času, tělesných postižení a vybraných sportovních aktivit pro tělesně postižené děti.
Leisure time of children with physical disabilites focused on sports activities in leisure time of physically disabled
Keywords: Volný čas; tělesné postižení; dítě s tělesným postižením a jeho volný čas; sportovní volnočasové aktivity pro tělesně postižené děti; Leisure time; physical disability; child with physical disability and its leisure time; sports leisure time activities for children with physical disability