Role asistenta při integraci handicapovaného dítěte v MŠ - Červinková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce se zaměřuje na zmapování role pedagogického asistenta v mateřské škole. A to hlavně na problematiku náplně práce, rozsahu pracovní činnosti a dislokaci v jihočeském kraji. Dále také na to, jaké jsou konkrétní problémy se zajišťováním daných služeb. V praktické části jsou prezentovány výsledky výzkumného šetření, zaměřeného především na spolupráci mezi asistenty a pedagogy, dále také názor a spokojenost rodičů a celkovou úroveň poskytované péče.
The role of assistent by an integration of a handicapped child in kindergarden