Využití canisterapie u dětí s ADHD - Rachačová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce s názvem Využití canisterapie u dětí s ADHD (Attention Deficit Hyperaktivity Disorder) se zaměřuje na popis využití canisterapie jako podpůrné terapeutické metody u klientů s ADHD v mateřské škole. Teoretická část se věnuje problematice canisterapie , zmiňuje historii jejího vzniku, přibližuje pojmy s canisterapií úzce související, zabývá se vztahem mezi dítětem a psem, působením canisterapie na psychiku člověka, metodami canisterapie apod. V teoretické části je dále přiblížena problematika ADHD - související pojmy, příčiny vzniku, projevy, životní kontexty dětí s ADHD, apod. Praktická část obsahuje tři případové studie dětí s ADHD u nichž došlo na základě doporučení speciálního pedagoga k zapojení do programu canisterapie. Součástí praktické části je i rozhovor se speciálním pedagogem působícím v MŠ, který zde program canisterapie zavedl.
The use of canistherapy in children with ADHD ( Attention deficit hyperactivity disorder)