Crenicichla hu, a new species of cichlid fish (Teleostei: Cichlidae) from the Paraná basin in Misiones, Argentina - Piálek, Lubomír (Jihočeská univerzita, 2013)
Nový druh rodu Crenicichla Heckel, C. hu, je popisován z povodí Piray-Miní, levostranného přítoku řeky Paraná, provincie Misiones, Argentina. Tento nový druh je snadno rozpoznatelný od ostatních příslušníků rodu díky tmavému zbarvení, 7-9 černým nepravidelným skvrnám na boku a 47-54 šupinám v postranní čáře E1. Dospělé samice mají hřbetní ploutev s nepravidelným barevným vzorem sestávajícím z širokého černého a bílého podélného pruhu a skvrn.
Crenicichla hu, a new species of cichlid fish (Teleostei: Cichlidae) from the Paraná basin in Misiones, Argentina
Keywords: systematika; taxonomie; molekulární fylogeneze; NADH dehydrogenáza; systematics; taxonomy; molecular phylogeny; NADH dehydrogenase