The impact of iron-sulfur assembly on the mitochondrial tRNA import in Trypanosoma brucei - Paris, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce studuje aspekty mitochondriální syntézy železitosirných (Fe-S) center, mitochondriálního tRNA importu a modifikací v T. brucei. Díky metodě RNA interference odkrývá zásadní vliv dráhy pro tvorbu Fe-S center na thiolaci tRNA jak v cytosolu tak v mitochondrii T. brucei. Dále se tato práce věnuje vlivu modifikací na editování tRNA a import tRNA do mitochondrie. V neposlední řadě poskytuje důkazy, že na rozdíl od importu proteinů do mitochondrie, import tRNA nevyžaduje mitochondriální membránový potenciál.
The impact of iron-sulfur assembly on the mitochondrial tRNA import in Trypanosoma brucei
Keywords: tRNA import; thiolace; Fe-S; Trypanosoma brucei; Isd11; tRNA import; thiolation; Fe-S; Trypanosoma brucei; Isd11