Soubor úloh pro laboratorní cvičení oboru Elektrotechnika na střední odborné škole - Hospodářský, Miroslav Václav (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato práce se zaměřuje na využití měřicího rozhraní myDAQ firmy National Instruments ve výuce elektrotechnických měření na střední odborné škole. Cílem práce je návrh souboru vhodných měřicích úloh pokrývajících rozsah učební látky předmětu elektrotechnická měření pro 3. a 4. ročník oboru 26-41-M/01 Elektrotechnika. Součástí práce je popis vlastností měřicího rozhraní myDAQ a příslušného obslužného programu National Instruments Multisim. Obsahem praktické části práce je technologická a fotografická dokumentace jednotlivých měřicích přípravků připojitelných k rozhraní myDAQ. Tato diplomová práce navazuje na autorovu bakalářskou práci.
A Set of Tasks for Laboratory Exercises for Specialization in Electrotechnics at Vocational School
Keywords: Vyučovací metoda; vyučovací proces; výukový cíl; didaktická technika; učební pomůcky; elektrotechnická měření; měřicí protokol; National Instruments; měřicí rozhraní; on-line měření; myDAQ; Multisim; Eagle; školní vzdělávací program; cílové odborné kompetence; dílčí odborné kompetence; výukový modul; modulová výuka.; Teaching method; teaching process; teaching aim; didactical method; teaching aids; electrotechnical measurements; protocol of measurement; National Instruments; measuring interface; on-line measurement; myDAQ; Multisim; Eagle; school education programme; target professional competences; training module; module education.