Somatické parametry jelenovitých - kritické zhodnocení - Hrazánek, Ivo (Jihočeská univerzita, 2022)
Obsahem práce je review somatických parametrů jelenovitých a jejich kritické zhodnocení,jakož i posouzení použitelnosti databáze Species360. V práci je popsána důležitost znalosti somatických parametrů, problémy, které s udáváním těchto parametrů souvisí, srovnání publikovaných dat s daty z databáze Species360. Práce rovněž obsahuje návrh měřícího protokolu pro jelenovité, který by mohl pomoci k standardizaci sběru dat.
Body parameters of cervids - critical assessment
Keywords: deer; somatic parameters; morphology; measurement; weight; Species360