Didaktická hra ve výuce nervové soustavy člověka - Neubauerová, Marcela (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem bakalářské práce bylo vytvoření čtyř autorských didaktických her pro žáky 2. stupně základní školy a jejich ověření v praxi. Dvě didaktické hry byly primárně vytvořeny za účelem osvojení znalostí tématu nervové soustavy člověka. Další dvě didaktické hry byly vytvořeny s cílem upevnit znalosti tématu nervové soustavy a znalosti tématu trávicí, dýchací, oběhové a svalové soustavy. Ověření vytvořených didaktických her proběhlo na základní škole běžného typu, která leží v jihočeském městě s počtem obyvatel 1 až 5 tisíc. Ověření v praxi proběhlo pomocí pretestu, posttestu I a posttestu II.
An Educational Game in Teaching Human Nervous System
Keywords: didaktická hra; přírodopis; nervová soustava; pretest; posttest; didactic game; biology; nervous system; pretest; posttest