Plánování a řešení opatření k ochraně obyvatelstva pro mimořádné události a krizové stavy. - Žižková, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Ve své bakalářské práci jsem se nejprve věnovala historii ochrany obyvatelstva, základním pojmům v krizovém řízení, krizovým managementem a rozdělením orgánů krizového řízení. Dále jsem zabývala vznikem možných mimořádných událostí a krizových stavů na území měst Prachatice a České Budějovice. V druhé části práce jsem vypracovala podkladový materiál se zaměřením na plánování - všeobecné informace o plánování, havarijní a krizové plánování.
Planning and solutions to the protection of the public for emergency events and crisis situations.
Keywords: Havarijní plán kraje; Krizové plánování; Krizová situace; Krizový stav; Krizové řízení; Mimořádná událost; Ochrana obyvatelstva; County emergency plan; Contingency Planning; Crisis situation; Crisis state; Crisis management; Incident; Civil Protection