KARTOFFELN ODER ERDÄPFEL? DIE HÄUFIGKEIT VON AUSTRIAZISMEN IN DEN SPEISEKARTEN ÖSTERREICHISCHER RESTAURANTS - Vögerlová, Katrin (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na porovnání četnosti rakouského výrazu ("Austriacismu") "Erdäpfel" oproti německému výrazu "Kartoffeln" v jídelních lístcích rakouských restaurací se zaměřením na tři konkrétní města (hlavní město Vídeň a města Linec a Salzburg). V práci je nejen popsán rozdíl mezi spisovnou a rakouskou němčinou, ale je zde také zobrazeno několik vlastnoručně vytvořených grafik zpracovaných a prozkoumaných výsledků.
POTATOES OR POTATOES? THE FREQUENCY OF AUSTRIAZISMS IN THE MENUS OF AUSTRIAN RESTAURANTS
Keywords: německý jazyk; "Austriacismy"; rakouská kuchyně; rakouské restaurace; jídelní lístky; German language; "Austriacism"; Austrian cuisine; Austrian restaurants; menus