Systém personálního řízení ve vybrané organizaci - Macháčková, Radka (Jihočeská univerzita, 2016)
Tématem této diplomové práce je "Systém personálního řízení ve vybrané organizaci". Lidé jsou nejdůležitějším zdrojem podniku, proto je řízení lidských zdrojů tak významnou činností pro konkurenceschopnost organizace. Cílem práce bylo zanalyzovat systém personální práce ve vybraném podniku a navrhnout změny ke zlepšení a zdokonalení personální oblasti. Podnik vybraný pro tuto práci je ze strojírenského průmyslu a zabývá se výrobou a poprodejním servisem brzd do kolejových vozidel. Byla provedena analýza personálního oddělení, nákladů práce a jednotlivých personálních činností. Na základě zjištění z těchto zkoumání byly v závěru práce společnosti doporučeny návrhy změn, které by vedly ke zlepšení personálního řízení.
The system of personnel management in an organization
Keywords: řízení lidských zdrojů; personální řízení; zaměstnanec; personální činnosti; human resources management; personel management; employee; HR activities