Vývoj nemocenského pojištění v letech 2004 - 2009 v ČR - Pospíchal, Pavel (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce je zaměřena na zachycení vývoje v oblasti nemocenského pojištění v letech 2004 až 2009 v ČR. V teoretické části jsou popsány změny v právní úpravě nemocenského pojištění a jejich vliv na účetnictví. Práce pokračuje ukázkami změn na konkrétních příkladech, které zobrazují vývoj výše poskytovaných dávek nemocenského, ošetřovného a peněžité pomoci v mateřství. V závěru jsou zhodnoceny provedené změny s využitím statistických ukazatelů.
Sickness insurance development in 2004 - 2009 in the Czech Republic
Keywords: nemocenské pojištění; nemocenská; ošetřovné; peněžitá pomoc v mateřství; sikness insurance; sikness benefit; attendance alowance; maternity benefit