Rozptyl cenové nabídky na trhu nemovitostí ve zvolené oblasti - Bočáková, Monika (Jihočeská univerzita, 2020)
Tématem této diplomové práce je Rozptyl cenové nabídky nemovitostí ve zvolené oblasti. Konkrétně se tato práce zabývá analýzou trhu nemovitostí bytů v Českém Krumlově. Jejím cílem je zhodnocení cen bytů dle místních částí a posouzení, jak ceny bytů ovlivňuje daná lokalita a další působící vlivy. V literární rešerši jsou vymezeny základní pojmy týkající se problematiky v oblasti oceňování nemovitostí, dle zákonů a jednotlivých vyhlášek. Jsou zde také vymezeny pojmy cena a hodnota nemovitých věcí, způsoby ocenění a faktory ovlivňující cenu nemovitostí. Praktická část se zabývá analýzou trhu s byty a jejich rozdělení podle dispozice. Je zde popsána zvolená oblast, její místní části a historický vznik. Výsledkem jsou průměrné ceny bytů v lokalitě, které jsou mezi sebou porovnány a jsou vyhodnoceny vlivy působící na tyto ceny.
Dispersion of the price offer on the real estate market in the selected area
Keywords: oceňování nemovitostí; bytová politika; Český Krumlov; nabídkové ceny; real estate valuation; housing policy; Český Krumlov; offer prices