Dotyky a otisky rukou, otisky lidského těla ve výtvarném umění - Robauschová, Anna (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se skládá z teoretické a praktické části. Teoretická část se zabývá životem a dílem Evy Kmentové, která vytvářela otisky a odlitky lidského těla. Práce se dále zabývá otiskem těla v širším kontextu a popisuje vybrané grafické techniky a lidská gesta. Praktická část je věnována tvorbě grafik založených na tradičních i experimentálních postupech, které navazují na poznatky uvedené v teoretické části práce.
Touches and hand prints, prints of human body in visual art
Keywords: Eva Kmentová; tělesný otisk; pravěké umění; Pompeje; Turínské plátno; grafická technika; gesto; Eva Kmentová; body print; prehistoric art; Pompeii; Turin shroud; graphics technology; gesture