Vnější prostředí vybraného podniku a jeho hodnocení - Najmanová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem mé bakalářské práce bylo zhodnocení současné situace a postavení cestovní kanceláře IveRia-tour na trhu prostřednictvím vybraných analýz vnějšího prostředí. Na základě zjištěných poznatků navržení optimální strategie pro daný podnik k udržení či zlepšení jeho dosavadní pozice. Mezi analýzy, které jsem použila patří STEP analýza, Porterův model, analýza potřeb a trendů v cestovním ruchu a jako poslední SWOT analýza, na jejíchž základě se stanoví strategie.
Outer grounds of the selected company and its assesment
Keywords: cestovní kancelář; vnější prostředí; konkurence; analýza; strategie; Travel agent; outer enviroments; competition; analysis; strategy