Kvalita návaznosti krizové intervence u IZS v Jihočeském kraji - Rosendorfová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2022)
Při mimořádných událostech, kdy je člověk v krizi a zasahuje složka integrovaného záchranného systému, je klientovi poskytnuta krizová intervence. Klient po poskytnutí krizové intervence na místě, vyhledává návaznou pomoc, která může být poskytována neziskovými organizacemi pomocí krizové pomoci. Práce se zaměřuje na analýzu návaznosti krizové pomoci a propojenost složek IZS se subjekty poskytující návaznou pomoc. V první části práce jsou vysvětleny stěžejní pojmy, které jsou čerpány z odborné literatury, rozdělené do kapitol. V druhé části práce je popis výzkumného šetření společně s jeho výsledky. Byl použit kvalitativní výzkum, metoda dotazování a technika polostrukturovaného rozhovoru. Výzkumným šetřením byl zjištěn prostor pro úpravu návaznosti krizové pomoci a možnosti zapojení nových organizací.
Quality of continuity of crisis intervention in the IZS in the South Bohemia Region
Keywords: krize; krizová intervence; krizová pomoc; psychosociální pomoc; poskytovatelé krizové pomoci; integrovaný záchranný systém; neziskové organizace.; crisis; crisis intervention; crisis assistance; psychosocial assistance; crisis assistance providers; integrated rescue system; non-profit organizations.