Vývoj organizace YMCA v Jihočeském kraji od počátku devadesátých let po současnost se zvláštním zaměřením na Jinřichův Hradec. - Soldánová, Martina (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce mapuje vývoj organizace YMCA v Jindřichově Hradci od jejího založení na počátku devadesátých let po současnost. Zabývá se rozvojem organizace a její činností s mládeží. Pro pochopení kontextu se v prví části věnuje i historii a poslání organizace YMCA v celosvětovém a národním měřítku. Popisuje její rozvoj na našem území a dějinné události, které vedly k jejímu zániku a znovuobnovení.
Development of the YMCA in Southbohemian region since earlier nineties untill today with special focus on Jinřichův Hradec.
Keywords: YMCA; Jindřichův Hradec; křesťanská organizace; mládežnická organizace; dobrovolnictví; Jakoubek; Hana Nosková; Jan Blažek; YMCA; Jindřichův Hradec; christian organization; youth organization; volunteers; Jakoubek; Hana Nosková; Jan Blažek