Možnosti revitalizace malých vodních nádrží v zemědělské krajině - Hart, Matěj (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na problematiku možností revitalizace malých vodních nádrží v zemědělské krajině. Obsahem je literární rešerše, která zprvu popisuje základní pojmy pro tuto práci, od vzniku, charakteristiky a vlivů malých vodních nádrží, přes pojem revitalizace, dále popisuje život ve sladkých vodách a poté následuje členění nádrží podle jednotlivých kritérií. Další část práce je zaměřena na problematiku výstavby malých vodních nádrží, jejich nutnou údržbu a následnou rekonstrukci a v neposlední řadě je i součástí práce popsat historický vývoj vybrané lokality, v tomto případě jde o 7 malých vodních nádrží v povodí Spolského potoka a zároveň jsou součástí Světské rybniční soustavy.
Revitalisation options of small water reservoirs in agricultural landscape
Keywords: Malá vodní nádrž; Revitalizace; Rekonstrukce; Small water reservoir; Revitalization; Reconstruction