Jóga jako prevence sociálně patologických jevů u dětí a mládeže. - Fáberová, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Tématem bakalářské práce je problematika sociálně patologických jevů dětí a mládeže a dále jóga, jako součást preventivního působení v této oblasti. První část teoretické části je zaměřena na obecnou charakteristiku sociálně patologických jevů dětí a mládeže, na význam rodiny a školy a na prevenci, druhá část je věnována józe a jejímu využití. Praktickou část tvoří kvantitativní výzkum zaměřený na zjištění, do jaké míry jóga ovlivňuje chovánía jednání dětí.
Yoga to prevent socio-pathological phenomena in children and youth.
Keywords: sociálně patologické jevy; prevence; výchova; jóga; socio-pathological phenomena; prevention; education; yoga