Hodnocení adaptability odchovaných násad lipana podhorního (Thymallus thymallus L.) v podmínkách volných vod - Mandelíček, Jan (Jihočeská univerzita, 2010)
Hodnocení adaptability uměle odchovaných 2letých násad lipan podhorního v podmínkách přírodního toku. Práce bude provedena na účelovém revíru VÚRH JU Blanice Vodňanské 4B. Experimentální ryby budou odchovány intenzivní metodou na kruhové bazény a krmeny peletovaným krmivem. Nasazené ryby (odchované a divoké) budou označeny čipy a veškerá data (hmotnost a délka) o jednotlivých rybách zaznamenána. Sledována bude kusová návratnost a růst uměle odchovaných ryb ve srovnání s původními divokými rybami.
Evaluation of adaptability rearing handles grayling (Thymallus Thymallus) in terms of free water
Keywords: Adaptabilita; lipan; růst; návratnost; chov; nasazení; Adaptability; survive; grayling; grow; return; wild fish