Využití technické analýzy při obchodování na devizovém trhu - Lhoták, Milan (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato práce se zabývá využitím technické analýzy při obchodování na devizovém trhu. Devizový trh je trh, na kterém se obchoduje s bezhotovostní formou zahraničních měn. Technická analýza primárně sleduje pohyb cen, objemy obchodů a volatilitu. Faktory ovlivňující strategii jsou risk a money managament. Na základě konkrétních dat odhaduje budoucí cenový vývoj. Úspěch závisí do jisté míry na stanovení dobré investiční strategie. Při tvorbě strategie jsou definovány jednotlivé části strategie, jako je výběr obchodního instrumentu, zvolení vhodného časového rámce, určení pravidel a fungování celého obchodního systému a nastavení pravidel pro vstupy a výstupy. V závěru práce je uveden výsledek z pohledu výnosnosti a rizikovosti a vhodnosti použití technické analýzy při zhodnocení finančních prostředků na devizových trzích.
Use of technical analysis in trading on the foreign exchange market
Keywords: investiční strategie; vývoj; měnové trhy; technická analýza; money managament; investment srategies; evaluation; exchange markets; technical analysis; money management