Posuzování účinnosti vybraných herbicidních přípravků na plevele u porostů jarní pšenice - Kašík, Ladislav (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce se zaměřuje na posuzování účinností zvolených herbicidů na ochranu jarní pšenice proti nejvíce vyskytujícím se dvouděložným plevelům. Pro ověření účinnosti vybraných herbicidů byl založen maloparcelkový pokus na Farmě Kašík, Blanné. Nejvíce zastoupenými plevely byly (Atriplex patula L., Capsella bursa - pastoris L., Stellaria media L., Thlaspi arvense L. a Tripleurospermum inodorum L.). V pokusu byly aplikovány čtyři herbicidy (MUSTANG FORTE, Sekator OD, Basagran Super, tank mix Glean 75 WG + Dicopur M 750) ve dvou různých dávkách (v dávkách minimálně a maximálně doporučených od výrobců). Účinnosti byly vyhodnocovány ve čtyřech měřeních a byly zaznamenány procentuálně subjektivní odhadovou metodou.
Assessment of the effectiveness of selected herbicides on weeds in crops of spring wheat
Keywords: jarní pšenice; herbicidy; účinnost herbicidů; dvouděložné plevele; spring wheat; the effectiveness of herbicides; dicotyledonous weeds; herbicides