Verifikace kontraurbanizačních procesů na příkladě ORP Tábor - Hřivnáč, Radek (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá migrací obyvatelstva v regionu ORP Tábor z města Tábora do venkovských obcí. V teoretické části jsou popsány důležité pojmy, které souvisejí s kontraurbanizací. V práci je také načrtnutá geografická a demografická charakteristika regionu. Jedním z cílů práce je vyčlenění vnitřní struktury regionu na zóny, podle charakteru obcí . Hlavní částí práce je analýza kontraurbanizačních procesů pomocí migračních ukazatelů z databáze KS ČSÚ v Českých Budějovicích v období 1992 2013 z města Tábora, a také z Českých Budějovic a Prahy, jako důležitých migračních center potenciálně ovlivňujících migraci v ORP Tábor. Součástí bakalářské práce jsou grafy, mapy a tabulky.
Verification of counterurbanisation processes example of the Tábor region
Keywords: migrace; kontraurbanizace; venkov; periferní venkov; ORP Tábor; migration; counterurbanisation; countryside; hinterland; Tábor region