Mentální anorexie a internet - Hájková, Monika (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá kvalitou informací o mentální anorexii, které jsou prezentované v internetových článcích. Teoretickou část tvoří základní informace o mentální anorexii, jako je její historie, definice, příčiny vzniku, symptomy, průběh, komplikace a důsledky, léčba. Tato část slouží jako základ pro výzkum. Výzkumná část zjišťuje, jak je mentální anorexie prezentovaná v internetových článcích a jaké informace z nich mohou především adolescenti a jejich rodiče získat. Výzkum je spojením kvantitativního i kvalitativního designu.
Anorexia nervosa and The Internet
Keywords: mentální anorexie; internet; prevence; informace; Anorexia Nervosa; Internet; prevention; information