Rozvoj představivosti dětí v rovině prostřednictvím analýzy obrázků - Ivanová, Romana (Jihočeská univerzita, 2011)
Hlavní náplní diplomové práce jsou tangramy přizpůsobené žákům na 1. stupni ZŠ. Tangramy napomáhají rozvoji představivosti dětí v rovině a lze je dobře využít při výuce geometrie. Diplomová práce se dělí do třech částí. První část je část teoretická. Druhá část se zabývá tangramy. Třetí část rozebírá práci dětí s tangramy. Práce může sloužit učitelům 1. stupně ZŠ při výuce geometrie.
Developing the imagination of children in the plane through the picture analysis
Keywords: geometrie; tangram; geometry; tangram