Rozdíly v charakteristice pohybových aktivit u mužů a žen ? studentů JU - Martinek, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2012)
Abstrakt Má diplomová práce se zabývá problematikou rozdílů v pohybových aktivitách u mužů a žen, studentů a studentek Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Sledovaným objektem jsou studenti a studenti všech fakult Jihočeské univerzity, studující denní formy bakalářských, magisterských či inženýrských studijních programů. Teoretická část je zaměřena na definování pojmu ?pohybová aktivita? a na základní dělení pohybových aktivit. Dále je mapována oblast rizik z nedostatku pohybových aktivit, ale i zmínka o tom, jakým způsobem ovlivňuje pohybové aktivity sexuální vztah. V empirické části jsou zmapovány výsledky týkající se kvality a kvantity pohybových aktivit. Dále je zde vyhodnocený subjektivní pocit fyzické a psychické pohody v souvislosti s pohybovými aktivitami. V neposlední řadě je zmapována oblast zaměřující se na zdravotní a sexuální problematiku. Cílem práce je zjistit, jaké druhy pohybových aktivit mužská část preferuje a porovnat výsledky s ženskou částí souboru. Využití této práce je především k edukaci studentů o důležitosti pohybových aktivit, a to v komplexním pojetí biopsychosociální složky zdraví.
The Differences in Motoric Activities Between Male and Female - Students SBU.
Keywords: pohybová aktivita; cíle pohybových aktivit; dělení pohybových aktivit; intenzita pohybových aktivit; četnost pohybových aktivit; rizika z nedostatku pohybových aktivit; Physical activity; physical activity goals; distribution of physical activities; intensity of physical activity; frequency of physical activities; risk from lack of physical activity