Hispanistická témata v Časopise pro moderní filologii. - Dušková, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2015)
Předkládaná diplomová práce přináší přehled hispanistických témat v Časopise pro moderní filologii s důrazem na období po roce 1953. Práce je rozdělena do tří částí. První a nejrozsáhlejší část se věnuje chronologickému přehledu výše zmíněných témat. Druhá část zkoumá tematické linie, které se v časopise objevují, část třetí pak přináší krátké medailonky osobností, jež v časopise publikovaly příspěvky s hispanistickou tematikou. Příloha této práce obsahuje seznam všech příspěvků s hispanistickou tematikou v Časopise pro moderní filologii od roku 1911 do roku 2014 s některými doplňujícími informacemi.
Hispanistics in the Journal for Modern Philology.
Keywords: Časopis pro moderní filologii; hispanistika; Philologica Pragensia; lingvistika; filologie; literatura; Journal for Modern Philology; hispanistics; Philologica Pragensia; linguistics; philology; literature