Strategický plán rozvoje obce Srubec - Humpálová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2020)
Strategické plánování je základním aspektem úspěchu každé společnosti. Z tohoto důvodu je také používán ve veřejném sektoru jako hlavní nástroj řízení. Primárním cílem strategického plánu rozvoje územního celku by mělo být především zlepšení kvality života jeho obyvatel. Teoretická část popisuje pojmy jako veřejný sektor, rozvoj obcí, strategické plánování a strategický plán rozvoje. Praktická část se zabývá Strategickým plánem obce Srubec. Tato část zahrnuje kritické zhodnocení dokumentu a návrh jeho částečné aktualizace, která vychází z analýzy rozvojových předpokladů, ze statistických údajů a dotazníkového šetření, které bylo provedeno za účelem této aktualizace. Cílem práce je analyzovat plán rozvoje obce Srubec a na základě výzkumu stanovit další priority rozvoje obce.
Strategic urban development planning of the village Srubec
Keywords: Dotazníkové šetření; prioritní osy; rozvoj obcí; strategický plán rozvoje; veřejný sektor; Questionnaire survey; municipaly development; priority axes; public sector; strategic development plan