Komparativní analýza české a španělské úpravy pobytu cizinců a rozbor příslušné španělské právní terminologie s glosářem - Minářová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2022)
Práce je zaměřena na právní normy upravující vstup a pobyt cizinců v České republice a ve Španělsku. Nabízí stručný přehled o povinnostech cizinců při vstupu na území, o vízových povinnostech a druzích pobytu. Součástí práce je komparace uvedeného obsahu. Závěrem práce je terminologický rozbor a glosář navrhující překlady španělských termínů z oblasti cizineckého práva.
Comparison of the Law of Foreigners in the Czech Republic and in Spain and analysis of the relevant Spanish legal terminology with a glossary
Keywords: Cizinecké právo; cizinec; pobyt; přechodný pobyt; trvalý pobyt; dlouhodobý pobyt; víza; vstup; povolení k pobytu; Immigration Law; Foreigner Residence; Temporary Residence; Permanent Residence; Long-Term Residence; Visa; Entry; Residence Permit