Využití kukuřice seté (Zea mays L.) pro energetické účely - Rataj, David (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá druhy energetického využití kukuřice seté (Zea mays L.). Porovnává vhodnost využití hybridních druhů kukuřice a způsoby zpracování biomasy jako celku pro jiné než krmivářské a potravinářské účely. Součástí bakalářské práce je shrnutí a porovnání literárních údajů o dalších druzích energetických plodin a porovnat s nimi energetického využití na základě vybraných produkčních schopností a energetických parametrů (výnos sušiny, energetická výtěžnost, spalné teplo a vlhkost).
Utilization of Zea mays L. for energetic effects
Keywords: kukuřice; obnovitelné zdroje energie; biomasa; bioplyn; zelená energie; anaerobní fermentace; corn; renewable energy source; biomass; biogas; green energy; anaerobic fermentation