Návrh managementu říčních náplavů v nivě jihokorejské řeky Nakdong - Brož, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato práce představuje grantovou žádost na projekt zabývající se výzkumnou činností na říčních náplavech v nivě jihokorejské řeky Nakdong. Těžiště projektu spočívá v návrhu optimálního managementu těchto náplavů s ohledem na jejich hlavní krajinné funkce.
Proposal for Management of River Bars in the Alluvium of River Nakdong
Keywords: Jižní Korea; Nakdong; niva; říční krajina; říční dynamika; náplavy; poříční vegetace; management říčních náplavů; záplavy; povodně; grantová žádost.; South Korea; Nakdong; floodplain; alluvium; river landscape; river dynamics; river bars; riparian vegetation; management of river bars; floods; grant application.